אריאל

צ'קים לכלל החובה של פשיטת הרגל

נימצא בהתחלת תהליך של פשיטת רגל .ממתין לצו כינוס.לפני כשנה רכשתי קטנוע ושילמתי את חלקו בשירים דחויים .הקטנוע כבר לא ברשותי נמכר.השאלה שלי האם אפשר להכניס את שאר השיקים לכלל החוב של הפשיטה רגל .לא יגידו לי שזה חוב לא בתום לב או שזה חוב כמו חוב רגיל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד הוד

העניין שהצגת נתון לפרשנות משפטית. עם זאת חובת תום הלב בהליך פשיטת רגל כוללת גם ובעיקר את החובה להתנהל בתום לב.כלומר, להגיש דוחות לשלם תשלומים ולדווח אמת מתחילת ההליך עד סופו. לא דומה אי דיווח אמת בהליך, לחוב שנגרם שלא בתום לב ממנו מבקש החייב להיפטר. אומנם כאן זכות הנושה להתנגד אך מנהלים רבים מוחלים כשמדובר בפרשנות משפטית ולחילופין מחריגים החוב מההפטר. לסיכום, על מידת משקל סיכון מול סיכוי מוטב תמיד לדווח אמת. בהצלחה. דוד הוד, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל