דליה ברוך

פשיטת רגל לגבי אבא שלי

שלום רב לכם. יש לי שאלה דחופה לגבי הוריי. האם בעת הליך פשיטת רגל של בן זוג אחד, יש סכנה שידרשו מכירת דירה? כלומר, בזמן שבן הזוג השני אינו נתבע באותם חובות והוא מתגורר בבית? הורי פרודים מזה שנים רבות עם אישור מבית המשפט אבל גרים באותו בית משותף מנהלים חיים והוצאות בנפרד. ואם אני מגישה בקשה להפטר לגבי אבי, אז יהיה מצב שידרשו למכור את הבית? זה חשוב לי ודחוף לי מאוד. תודה מראש דליה ברוך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד הוד

שלום לך. מעיון בשאלתך עולה שקיים מסמך המעיד על הפרדה רכושית בין הורייך. בנוסף, החובות הרשומים על שם אביך אינם רשומים על שם אמך ולאמך אין חובות. מכאן שהסיכון למימוש דירת המגורים הינו נמוך בהחלט אך עדיין קיים (מכירת דירה כתפוסה על ידיי אמך). ככל הנראה יבקשו להוון שויי זכויות אביך בדירה ולדרוש ממנו לשלם סכום כלשהו בנוסף על צו התשלומים וזאת לטובת הפטר מחובותיו. בהצלחה. דוד הוד עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל