מאור

הגבלות לפושט הרגל

שלום רציתי לדעת מהן ההגבלות (באופן כללי) החלות על אדם הנמצא בפשיטת רגל.. למשל, אם לאותו אדם יש חוב של כ500,000 ש"ח והוא מעוניין לטוס לטיול בחו"ל אפילו לשבוע-שבועיים (אולי קרוב משפחה מוכן לממן לו את הטיול והטיסה) האם ביהמ"ש יאשר לו לעזוב לחו"ל למטרה זו ? האם לא יכול לעלות חשש שמא ירצה לברוח ולא לחזור (ע"מ לא לשלם את החוב וכו) ?? זוהי שאלתי, האם זה משהו שביהמש יאשר לאדם עם חוב כזה או יחייב בהכרח את הפרט בהפקדה של סכום כסף בקופת המדינה לפני שעוזב לחו"ל ?? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד הוד

ההגבלות הינם כדלקמן: שימוש בכרטיס אשראי ושיקים פתיחת תאגיד או המשך הפעלתו צו עיכוב יציאה מהארץ ועוד. באם החייב מעוניין לצאת את הארץ במהלך הליך פשיטת הרגל, הרי שיצטרך להמציא ערבים טובים שלא יוכלו לצאת מהארץ בזמן שהחייב בחו"ל ובאם החייב אינו חוזר, הרי שהערבים חייבים בחובותיו. באם החייב מעוניין לצאת לחו"ל לצרכי טיול, סביר להניח שביהמ"ש ייקבע הגדלת צו התשלומים החודשי או הוספת סכום חד פעמי לטובת קופת הכינוס. בהצלחה. דוד הוד עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל