אריק

האם לפדות את הפנסיה עכשיו או להמתין להליך פשיטת הרגל?

שלום, אני בן 36 ובחובות גדולים של כמאה אלף שקל. תשלומים התחילו לחזור, אני לגמרי לבד ואני במצב כלכלי ונפשי רע מאוד. ההכנסה החודשית שלי היא כ - 2000 ש"ח, ואין צפי לשינוי עקב מצבי הנפשי. שאלתי: יש לי פנסיה של כ - 20,000 ש"ח. לדעתי אין טעם לפדות אותה ולהפקיד לחשבון הבנק, כי זה רק ידחה את הקריסה במספר חודשים, ולאחר מכן במסגרת הליך פש"ר, כספים אלה לא יעמדו לרשותי. לעומת זאת אם אמנע מלפדות אותם, אז במסגרת הליך פש"ר אוכל להשתמש בהם, ואני מאמין שזה ייזקף לזכותי ויוכל להקל על ההליך. האם אני צודק לדעתכם ומוטב "לקרוס" כרגע ולהשאיר את הפנסיה להליך פשיטת הרגל, או שדווקא עדיף לנהוג הפוך? תודה רבה ושבת שלום, אריק

עו"ד איתי בר

אריק שלום, בהליך פש"ר לא ניתן לממש כספי פנסיה של החייב אך במידה והחלטת למשוך אותם קמה למנהל המיוחד הזכות לתפוס את הכספים. על כן הייתי נזהר ומושך את הכספים אך ורק במידה ויש לי סיכום מוקדם עם בעל התפקיד בתיק שהכספים יישארו ברשותי או רובם לפחות. תאורטית אתה עלול להיתקל בסירוב מצדו אך מאחר והסכום יחסית נמוך (וזה עוד לפני ניכוי המס) אני מאמין שלא תהיה בעיה. בברכה, איתי בר, עו"ד מנהל פורום פשיטות רגל גבורי ישראל 5, נתניה (צמוד לאיקאה) טל: 1700-703-709 פקס: 077-2019632

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל