אלי הרוש

תשלום לעובד ללא חשבון בנק

שלום רב, הנני עובד ואין לי חשבון בנק מאחר ואני בפשר . המעסיק שלי טוען שאינו יכול לתת לי שיק ללא למוטב בלבד. ומשכורת אחרונה שלח אותי לפרוע שיק שהכסף שנתקבל היה בדולרים עבורו מאחר וטס לחו"ל ולי נתן במזומן בש"ח . וכמובן , שאת דמי הפרעון בסך 420 ש"ח קיזז משכרי. האם אין דרך אחרת בה יוכל לתת לי את שכרי ? האם זה חוקי שמקזז לי את עמלת הפרעון? לתשובתכם המהירה אודה

עו"ד איתי בר

שלום אלי, העובדה כי הנך בהליך פש"ר אינה מונעת פתיחת חשבון בנק, ע"פ הנחיות בנק ישראל הנך רשאי לפתוח חשבון המותאם לפושט רגל (ללא מסגרת ושיקים) ולמעט במקרים חריגים אין לבנק סמכות לסרב לך. לעיתים הבנק דורש אישור מהכונס אשר ינפיקו לך ללא בעיות, בהצלחה בברכה, איתי בר, עו"ד מנהל פורום פשיטות רגל גבורי ישראל 5, נתניה (צמוד לאיקאה) טל: 077-50-60-788 פקס: 077-2019632

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל