שחר .ש.

בדיקת זכאות לקבלת אזרחות רומנית ו-דילוג על דור

שלום רב, סבא שלי נולד בשנת 1931 ב-לופני, רומניה. בשנת 1933 (שהוא בן כשנתיים) עלה סבי יחד עם משפחתו (הוריו) לארץ. 2 שאלות: 1. האם קיימת זכאות ל-קבלת אזרחות רומנית עבור הילד / נכד / נין של אותו הסבא? 2. האם מבחינה טכנית ניתן לדלג על דור (במקרה הנ"ל דילוג על דור ה-נכד) לעניין הוצאת האזרחות, כך שתאושר הוצאת אזרחות רומנית עבור ה-ילד ו-ה-נין בלבד (מבלי ש-ה-נכד יוציא אזרחות), אך עם שימוש כמובן ב-מסמכי הלידה של ה-נכד וזאת, לצורך הוכחת שרשרת הקשר המשפחתי בין הסב שנולד ברומניה לבין הנין?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דניאל הרשקו

שחר שלום, ראשית, יש להוציא את תעודת הלידה של סבא. שנית, לבדוק את סטטוס האזרחות שלו. אם הוא רשום כאזרח אין שום מגבלת דורות וכולם, גם נינים זכאים לקבלת אזרחות. במידה והוא לא רשום כאזרח (ולאור שנת העליה יש סיכון טוב שזה המצב) הזכאות הינה עד לנכדים כולל ילדיהם הקטינים. קטין לא יכול להגיש בקשה לאזרחות ולדרכון רומני מבלי שגם אחד ההורים יגיש את הבקשה לאזרחות ויהיה בעל דרכון רומני. לפי המצב המשפטי כיום, ניתן לדלג על דורות. למידע נוסף אנא פנה למשרדי ונשמח לסייע.