חני..............

צוואה..................

אני רוצה לצוות את עזבוני לשני אחיי. המצב הוא כזה.אח אחד גרוש+1 קטין .אח שני חיי עם ידועה בציבור ולו 2 קטינים. בשני המקרים יש גם אחים חורגים. אז במידה ויהיה מצב שהעזבון שלי יעבור ישירות לקטין אני לא רוצה שהאמא תהייה מנהלת עזבון . וכאן הבעייה שנוצרת: 1.אין לי נאמן אובייקטיבי שסומכת עליו. 2 אחיי לא צעירים ולא סומכת עליהם. למנות מנהל עזבון עי בית משפט זה סיכון שימנה את האמא וגם העלות גבוהה. האם יש פתרון יצירתי אחר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

שלום רב, באופן כללי, הפתרון הכי יעיל הוא כתיבת צוואה באופן מסודר בפני עו"ד, אשר מסדיר מי מקבל מה מתוך עזבונו של המוריש לאחר פטירתו. ככל ויש צוואה וכאמור כזו אשר נכתבה באופן מסודר וברור, אזי חלוקת העיזבון תהיה בהתאם לצוואה. ככל ואין צוואה או שיש צוואה שלא נכתבה באופן מספיק מסודר וברור, אזי יש פתח למה שנקרא צרות. מוזמנת לפנות באופן מסודר למשרדי ואנסה לסייע לך.