מאיר

הבוס לשעבר חייב לי כסף

אני עובד לשעבר של בעל קיוסק שסגר את הקיוסק בגלל חובות. כשעבדתי אצלו עשיתי הכל כולל שליחויות אם היה צריך לעשות. את השליחויות האחרונות עשיתי על חשבוני יש לי קטנוע ועל הדלק אני שילמתי מכיסי. הוא כל הזמן היה אומר שהוא יחזיר לי את הכסף ושאני אשמור את הקבלות אבל הוא לא החזיר לי את הכסף עד היום כי הוא אומר שאין לו היום שקל לתת לי. הוא חייב לי בסביבות 1,000 ש"ח. האם הכסף הזה עבוד בגלל שהוא כביכול פושט רגל או שהוא אמור להחזיר לי את כסף למרות הכל?

עו"ד ערן גורן

מאיר שלום. אם המעסיק שלך לא מצוי בהליכי פשיטת רגל באפשרותך להגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה. במידה והוא כבר מצוי בהליכי פשיטת רגל, יתכן ובאפשרותך להגיש תביעת חוב. רצוי שתפנה לעו"ד מתמחה לבירור נקודתי.