שי

בדיקת זכאות לאזרחות פולנית

למנהל הפורום שלום, סבי (יליד 1904) וסבתי (ילידת 1910) מצד האב עלו מפולין בשנת 1937. ברשותי הפספורט המקורי, תעודת נישואין ותעודת העליה שלהם. סבי לא שירת בצה"ל. סבתי מצד האם (ילידת 1921) עלתה מפולין בשנת 1925 - ברשותי הפספורט המקורי. האם לדעתך שאריהם יוכלו לקבל אזרחות פולנית? בברכה, שי

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, ע"פ החוק הפולני, נשים שעלו לארץ לפני 19.1.51 וגילם באותה שנה היה 18 ומעלה, איבדו את אזרחותם הפולנית. לפיכך, הסבתות משני הצדדים, איבדו את אזרחותן וכך גם צאצאיהם לדורות. לעומת זאת, במידה וסבך לא שירת בצה"ל בין 14.5.48-19.1.51 אזי על פניו יש לך זכאות לאזרחות פולנית. עלייך לפנות לקצין העיר ולבקש אישור על אי שירות בצה"ל באותם שנים בנוגע לסבך. מסמך זה הינו הכרחי על מנת לדעת בוודאות שסבך לא איבד אזרחותו הפולנית. מעבר לכך, עצם קיומם של מסמכים פולניים של סבך יעלו משמעותית את הסיכויים לקבלת אזרחות פולנית. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג

אפ

שלום, סבי, הנו יליד פולין-ליטא (רוביזביץ, ע"י העיירה מיר/מינסק). לו אזרחויות מספר. סבתי-אשתו, ילידת גרמניה, אולם אינה אזרחית, בעוד הוריה נתיני פולין. שאלתי נא, מה בדבר זכאותי (נכד להאמור כאן), לאזרחות/דרכון פולני/ליטאי. כן, אם דרכון פולני-אירופאי, תקף לגבי מדיניות ההגירה לגרמניה, או כל אחת ממדינות האיחוד?? בתודה וברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום על מנת לבדוק זכאותך לקבלת אזרחות פולנית ללא תשלום ניתן לפנות בייעוץ אישי ונשמח לסייע. הפרטים שכתבת לא מפורטים דיו על מנת שאוכל להשיב לך במדויק. בברכה עו"ד עמיחי זילברברג

עידו

שלום, סבא שלי נולד בפולין לפני 90 שנה, עלה לארץ בגיל 3, שירת בצהל רק לאחר שנת 1951. אין לנו מסמכים שלו בכלל, גם תאריך הלידה שלו מוטל בספק. סבא עדיין חי ובריא. האם אנו הצאצאים זכאים לאזרחות פולנית?