זאב

אשרור אזרחות פולנית בהינתן שינוי שם ללא תיעוד

כאשר סבי עלה לארץ בשנת 1950 הוא שינה את שמו בארץ לשם ישראלי, ואין לכך שום תיעוד רשמי במשרד הפנים. בכל התעודות הפולניות של סבי שיש ברשותי הוא מופיע בשמו הפולני, ואילו בתעודות הישראליות בשמו הישראלי. כיון שסבי נפטר כבר,האם ניתן לאשרר את אזרחותו הפולנית של סבי ,בהינתן שכל שאר התיעוד הקיים הן הפולני והן הישראלי זהה למעט השם הפרטי

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, אם סבך ז"ל שינה את שמו כאשר הגיע לישראל, שלטונות פולין יבקשו הוכחה לכך שהאדם הרשום להם במסמכים הפולניים והאדם הרשום במסמכים הישראליים הוא אותו אדם. לפיכך המסמכים הפולניים והישראליים צריכים לכל הפחות לכלול שם פרטי ושם משפחה זהה. אם היה שינוי שם, משרד הפנים יכול להנפיק תעודה המעידה על שינוי שם וכך מתגברים על השוני בין המסמכים. במקרה שלך, מאחר ואין תיעוד על שינוי השם, ככל הנראה יהיה צורך בפנייה לערכאות משפטיות בבקשה לקבל פסק דין הצהרתי\צו עשה למשרד הפנים שינפיקו תעודה שמעידה על שינוי שם. שכן מאחר והוא נפטר, למשרד הפנים אין אפשרות לשנות כלום לפני שהדברים עוברים דרך בית המשפט. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג

זאב

שלום, האם במידה וכל הפרטים זהים בין התעודות הפולניות והישראליות של סבי (שם משפחה, תאריך לידה, שם האישה וכל פרטיה ושם הבת וכל פרטיה) למעט שמו הפרטי שאין עליו רישום רשמי במשרד הפנים, לא ניתן לאשרר את אזרחותו בכל זאת? והאם אתה מתעסק בפנייה לבתי המשפט בארץ על מנת לקבל את הצו ההצהרתי שפירטת לעיל לצורך קבלת התיעוד על שינוי השם ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, ע"פ נסיוננו, אם לא יהיה שם תואם\תעודה המעידה על שינוי השם- רוב הסיכויים שתידחה הבקשה ע"י שלטונות פולין. לגבי שאלתך השנייה, ניתן ליצור עמי קשר בייעוץ אישי. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג