טל

זכאות לאזרחות פולנית

סבי עלה מפולין בתחילת שנות ה-30 בהיותו בן 3 ושירת באצ״ל לפני קום המדינה. אימי שירתה בצה״ל וכך גם אני. האם אנחנו זכאים לקבל אזרחות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, החוק הפולני בעניין הגברים שעלו מפולין לארץ אומר שבמידה והם שירתו בין 14.5.48-19.1.51 בצה"ל, אזי איבדו את אזרחותם הפולנית. החוק בעניין שירות צבאי תקף בעניין גברים בלבד. כך שאם אמך שירתה כאן בצה"ל זה לא אומר כלום. בעניין נשים, החוק הפולני אומר שאישה שעלתה לארץ לפני 19.1.51 וגילה היה גיל 18 ומעלה (בשנת 51) איבדה אזרחותה הפולנית. לפיכך, עלינו לדעת באיזו שנה נולדה? אם בשנת 51 כבר היתה מעל גיל 18 אזי איבדה אזרחותה הפולנית. לצורך בדיקת זכאותך, עליך להמציא אישור מקצין העיר על כך שאביך לא שירת בצה"ל בין התאריכים שצוינו לעיל. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג