ערן

דרכון פולני לקטינים - הורים גרושים

קיבלתי אני וילדי הקטינים אישור על אזרחות פולנית, לצורך הוצאת דרכון הבנתי שאצטרך תעודת נישואין רשומה בפולין כלומר אהיה רישמית גרוש בישראל ונשוי בפולין לגרושתי. האם יש דרך להימנע מרישום נישואין בפולין? מה ההשלכות במידה ויש משמעות לרישום נישואין בפולין, בשעה שלא אני לא ילדי ולא גרושתי גרים או מתכננים לגור בפולין בעתיד הנראה לעין.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, ע"פ החוק הפולני, אין חובה ברישום גירושין של הזוג בפולין. עם זאת, אם תרצה כן אפשר לרשום אותך כגרוש בפולין. על כל פנים, זהו הליך ארוך, מורכב ויקר. ע"פ רוב, אדם גרוש בוחר בד"כ להירשם "נשוי" בפולין על מנת לקבל התעודה וללכת עם זה לשגרירות להוצאת הדרכון הפולני. אין משמעות לרישום נישואין בפולין שיש לה השלכות, במיוחד אם הנכם לא מתכננים לגור שם. לשגרירות אגב, גם אתה וגם גרושתך תצטרכו ללכת יחד להוציא לילדכם דרכון פולני וזאת מאחר והם קטינים. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג