אסף

תהליך ארוך מאוד לאזרחות פולנית

שלום! התחלתי את תהליך התאזרחות לאזרחות פולנית לאימי ולי. התחלנו את התהליך בחודש יוני, ומאז אנחנו עוד מחכים להתאזרחות שלה. לא היה לה אף מסמך ולכן היינו צריכים להתחיל את הכל מאפס (אימי נולדה שם). את התהליך אנחנו עושים עם עו"ד פולני. ראינו כל מיני פרסומים שלוקח להוציא לדור ראשון ושני אזרחות תוך 9 חודשים מכמה עורכי דין ישראלים. בגלל זה אני נלחץ ולא מבין מה לא בסדר כי אנחנו כבר חצי שנה מחכים לאישור אזרחות רק לדור ראשון. העורך דין שלנו אומר שבגלל שלא היו לנו מסמכים התהליך עובר דרך המכון הפולני לזיכרון (national rememberence institue) והוא עמוס בבקשות ולכן לוקח לו המון זמן, וגם בגלל שהממשלה הפולנית התחלפה ואולי מקשה על הבקשות. מישהו יכול לנסות לשתף בתהליך שלו ואולי להגיד לי שאני סתם לחוץ? תודה ענקית מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, על פניו זה נשמע הגיוני. עם זאת, אם יש לך חשש כלשהו נוכל לסייע ולבדוק היכן עומד התיק בפולין ולנסות לטפל בזה עבורך. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג