ניר

אי זכאות לאזרחות פולנית

שלום רב, ברצוני לברר אם סבי איבד את אזרחותו הפולנית. סבי נולד בפולין ב-1923, ב-1947 עבר עם סבתי לצרפת (בידינו אישור הכניסה שלהם למדינה), בה הם התחתנו, וב-1949 הם עלו ארצה. כאשר ביקשתי מקצין העיר אישור על שירות סדיר של סבי, תחילה קיבלתי אישור לפיו הוא החל שירות מילואים בשנת 1932. פניתי בכעס לקצין העיר ושאלתי כיצד אפשרי שהחל לשרת כילד בן 10 שחי בפולין. כתוצאה מכך, ענייני נשלח לוועדת חריגים, שהנפיקה לי אישור חדש לפיו סבי החל שירות מילואים באוקטובר 1950. אם כי למיטב הבנתי סבי איבד את אזרחותו, אשמח לקבל את חוות דעתכם המלומדת. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אכן אם סבך היה רשום למערך המילואים של צה"ל לפני 19/01/51, הוא איבד את אזרחותו הפולנית.