מור בן אפרים

זכאות לאזרחות פולנית לילדי

שלום, הסבים והסבתות שלי משני הצדדים עלו מפולין. צד אחד עלה בגומולקה (אמא שלי נולדה בארץ ב-1961). מהצד השני סבי עזב ב-1933 את ורשה ועלה לארץ וסבתי שרדה את השואה ועלתה באוניית מעפילים ב-1947 (אבי נולד בארץ בשנת 1958). מבין כולם - רק סבתי שעלה באוניית מעפילים נותרה בחיים. לי אין רצון באזרחות נוספת אך מעוניין לבדוק האם ילדי יכולים לקבל.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

למי שעל ה ב"עליית גומולקה", דהיינו אחרי 1951, יש סיכוי טוב יותר לקבל אזרחות פולנית לו ולצאצאיו