לימור

הבן שלי קטין(12) יטוס לארהב בקיץ עם חבר משפחה מלווה. איזה אישורים/טפסים יצטרך כדי להכנס ללא בעיות

item.Author מנהל הפורום עו"ד ד"ר אברהם מוזס כרמל

כאשר ילד טס לחו"ל ללא הוריו, יש כמה מסמכים חשובים שיש להכין כדי להבטיח שהכניסה למדינה היעד תהיה חלקה וללא בעיות: 1. **אישור הורים** - זהו מסמך בו ההורים מצהירים שהם מאשרים לילד לטוס ללא ליווי ישיר שלהם. המסמך צריך להיות נוסח בצורה ברורה ולפרט את פרטי הטיסה והאדם שילווה את הילד. מומלץ לחתום על האישור בפני נוטריון. 2. **תעודת זהות/דרכון** - ודאו שלילד יש דרכון תקף לפחות חצי שנה מיום הכניסה לארצות הברית. זהו דרישה כללית לכניסה לרוב המדינות. 3. **ויזה, אם נדרשת** - תלוי במדיניות הויזה של ארצות הברית עבור אזרחי מדינתכם. בדוקו את הצורך בהוצאת ויזה לפני הנסיעה. 4. **פרטי קשר של ההורים ומסמכים רפואיים** - כדאי לצייד את הילד במסמך המכיל את פרטי ההורים לצורך קשר חירום, וכן כל מידע רפואי רלוונטי (למשל, אלרגיות, תרופות שהוא לוקח וכו'). 5. **פרטי האדם שילווה את הילד** - הכינו מסמך שמפרט את זהותו ופרטיו של המלווה, כולל תעודת זהות או דרכון. מומלץ לבדוק גם אצל חברת התעופה עם הילד יטוס באיזה שהן דרישות נוספות שהן דורשות לטיסה של קטינים ללא ליווי הורים ישיר.