שני

חזקת השיתוף גם כאשר הרכוש ע"ש הידוע בציבור לעניין ירושה כשיש צוואה

מתוקף חזקת השיתוף מובן כי גם רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים ונרשם ע"ש ידוע בציבור אחד בלבד משותף לשני בני הזוג .מה קורה כאשר יש צוואה המצווה את רכוש הידוע בציבור לאחר . האם לידוע בציבור השני יש זכויות ירושה בחלקו ברכוש המשותף. מה ורה לגבי דירת מגורים שרשומה ע"ש בן הזוג וזה אינו מוריש אותה לידועה בציבור. האם היא זכאית לרשת את חלקו של בן זוגה או זכאית רק לחלק שלה ברכוש מתוקף הצוואה וחוק השיתוף? כיצד משתלב ומתבטא חוק השיתוף במצב זה של עינינים ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

באם יש לבן הזוג חלק בדירת המנוח (עזר בתשלומי המשכנתא, עזר בשיפוץ בדירה וכיוצ"ב) הרי שיוכל לתבוע את חלקו מהיורשים.