טלי

זכויות של בן הזוג על דירה שקיבלתי בירושה

שלום, בשנת 2012 קיבלתי דירה בירושה מאמי ז"ל, בשנתיים האחרונות אני בזוגיות, אנו חיים יחד בדירה שאמי הורישה לי. האם יכולות להיות לבן זוגי דרישות לגבי הדירה? תודה טלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

גם אם את ובן זוגך ידועים בציבור הרי שיהיה צורך להוכיח כוונת שיתוף כלומר שרציתם לשתף אחד את השני בזכויותיכם. יחד עם זאת אם במידה ותערכו שיפוץ בדירה במשותף יוכל בן זוגך לטעון לחק בדירה אם תחיו בדירה שנים רבות תביאו ילדים וכיוצ"ב יוכל בן זוג לטעון לחלק בדירה. מומלץ גם לערוך הסכם לחיים משותפים בו תחריגו נכסים שאינכם רוצים לשתף אחד את השני במקרה של פרידה, וכן צוואה שתציין מי הם היורשים שלכם במקרה של פטירה במקום בן הזוג.

רונן

ודאי = הדירה היתה שלך לפני תחילת הקשר אתו. במותך יירש בן זוגך את הדירה אלא אם תעשי צוואה. במקרה של הפרדות יוכל בן הזוג לטעון לזכויות בדירה, אלא אם תעשי אתו הסכם המגדיר מה שלך ומה שלו. לפעמים דרישה כזאת להסכם מסיימת את הזוגיות ובכך נפתרת הבעיה.

טלי

האם מספיק חתימה של שנינו על הסכם ממון שהוצאתי מהאינטרנט?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

ראשית עדיף לפנות לעו"ד בתחום שכן הסכמים מסוג זה הינם כמו "חליפה" הם תפורים ספציפית לכל זוג ולכל זוג נסיבות שונות ומיוחדות לו ועל כן הסכם מהאינטרנט יכול שלא להיות בהתאם לצרכים שלכם. כמו כן הסכם שכזה צריך אישור נוטריוני /או אישור של בית משפט על מנת שיהי לו תוקף. אשמח לעמוד לשירותך להסבר מפורט יותר בטלפון 0526469603