מירי

זכויות לידועה בציבור של גבר עדיין נשוי לאחרת,האם הוא חייב לקחת אחריות הקטינה שנולדה במסגרת הזוגיות,אבל מזרע של תורם

שלום,‎אני ובן זוגי חיים ביחד תחת קורת גג אחת ומנהלים חיים משותפים לכל דבר כ-13שנה ומנהלים קשר רומנטי כ-26 שנה.כלומר לפי כל ההגדרות אנחנו ידועים בציבור למרות שהוא עדיין נשוי לאחרת בצורה פורמלית.בן זוגי נשוי עדיין לאחרת ונמצא בתהליכי הגירושין קשיים כבר למעלה מ-8 שנים ואני גם לא רואה לזה סוף.עקב בעיות רפואיות של בן זוגי הבאתי ילדה לעולם מזרע של תורם במסגרת הזוגיות הזאת ובהסכמה של בן זוגי, והבטחתו של עזרה עם הילדה ל״ כל מה שצריך״,אוהב אותה ומשתתף בגדלתה ומכלכל את כל הצרכים.וכולם יודעים את זה,כולל משפחה שלו,חברים שלו ושלנו וכוי.אבל הילדה רשומה ללא אבא. אני גם לא עובדת כרגע כי פותרי מעבודתי האחרונה ומתקרבת לגיל 50. יהיה לי קשה למצוא עבודה חדשה עקב גילי המתקדם וילדה הקטנה בת שנתיים +.אני גם לבד לגמרה בארץ ואין מי שיכול לעזור לי לא עם הילדה ולא בכלל.אין לי שום רכוש גם ואין לי איפה להיות עם הילדה.לאחרונה גיליתי גם שבן זוגי בזמנו עוד בתחילת תהליך הגירושין לא רצה להתגרש באמת פורמלית כדי שלא היו לי זכויות לרכוש שלו למרות שלי כל הזמן הבטיח ואמר שהוא כן רוצה להתגרש ועושה כמיטב יכולתו.אני מרגישה מנוצלת ומופקרת ,כי נתתי לו את כל החיים והאהבה שלי -מגיל 24 עד 50,התגרשתי בגגלו, ומה שחשוב והכואב ביותר-וויתרתי על אבא בשביל הילדה שלי לכל החיים!!! ולא רק האבא,גם אחים, בני דודים, סבתות וכוי… בקיצור על המשפחה לילדה שלי (מצד האב) שהיה אמור להיות!!! יכולתי למצוא אבא אמתי אולי לילדה או לפחות אם לא בן זוג בשבילי,אז אולי בתור הורה המשותף לילדתי… …חשוב לציין שעוד בשנים הראשונות של הקשר נסיתי לסיים את הקשר בגלל שהוא לוא מימש את הבטחתו לגירושיו והוא הבטיח לי פעם אחרי פעם שהוא יעשה את זה עד עצם היום הזה והמשיך לשקר ואני חשבתי שהוא פועל במשפת הגירושין ומתברר שהוא עשה הכל לא להתגרש ורק להישיאיר פרוד מי אישתו . ציינתי לו כמה פעמיים שקודם יתגרש ואז יבוא וניחיה ביחד,אבל הוא שיכנע אותי שאפשר לעשות את זה במקביל וככה נהיה…עכשיו הוא זורק לי שהוא ״ לא חייב לי שום דבר ״. השאלה שלי:במידה ונחליט להפרד- אלו הזכויות יש לי? האם אני יכולה לקבל מזונות לילדה מבן זוג? האם אני יכולה לקבל מזונות לעצמי? האם אני יכולה לדרוש פיצוי על כל הסיפור של השקרים הבילטי נגמרים שלו של כל השנים?ומה בכלל אני יכולה לעשות? הרה אני צריכה לגדל עכשיו את הילדה,לתת לה מקום מיגורים ,השכלה וכוי…ואין לי שם עזרה ורק פחד עקב גילי המתקדם שלא יספיק להרים אותה על הרגליים… ‎תודה מראש ‎בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

שלום רב, לפי האמור בשאלתך (אשר גם חסרה פרטים רבים כדי לתת מענה מקיף יותר) נראה כי יש באפשרותך לשקול הגשת תביעה כספית בגין הנזק שנגרם לך. אשמח לעמוד לשרותך למענה ספציפי יותר גם בטלפון 0526469603 עדיאל ברוך עו"ד, מומחה לדיני משפחה וירושה