מאור

השתתף בהוצאות מחייה או לא? מה עדיף?

שלום יש לי שאלה עקרונית מבחינת סיכויי זכייה בביהמ"ש. במידה ואדם גר בדירה של בת הזוג שלו ביחד איתה כמה שנים (ללא משכנתה ושיפוץ) ובסוף והם נפרדו (או חלילה האישה מתה). ובמידה ועקב כך הבחור יחליט לתבוע בביהמ"ש לקבל את הדירה או חלקה. ברור לי שאין לדעת אם בית המשפט יקבל את התביעה או לא והכול תלוי בהמון דברים מסביב, אבל בכל זאת, האם הסיכוי שבית המשפט יקבל בקלות יותר את תביעתו אם הוא יאמר ויוכיח שלא השתתף בהוצאות (מים,חשמל, ארנונה, אוכל וכו') והאישה שילמה עליו את כל ההוצאות הנ"ל? או שבכלל ביהמ"ש רואה בעין יפה יותר גבר ששילם את כל ההוצאות ולכן דווקא במצב כזה יש סיכוי גדול יותר שיפסוק לטובתו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

סיכויי תביעה משתנים מתביעה לתביעה בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה לגופו.