אביב

שאלות בנוגע לכספי ירושה מדוד

שלום אני ואחי ירשנו כספים מאח של אימנו ז"ל,כספים שלפני מותו הוא החל בתהליך של שחרור (כסף מקופת פיצויים) אבל לא השלים את התהליך מאחר והוא נפטר באמצע התהליך. בצוואתו הוא הוריש לי ולאחי את כספי הקופה ורשם כי על כל אחד מילדיו (יש שניים) לעביר לכל אחד מאיתנו את הסכום שהוא נקב. הילדים ביקשו לשנות את חלוקת הרכוש בינהם ולכן יצא צו קיום צוואה חדש. כאשר ניגשו הילדים לשחרר את הכספים מהקופה הם ביקשו שהכסף יועבר לפי החלוקה שמופיעה בצוואה ישירות אלי ולאחי במקום אליהם ואז שהם יעבירו (רצון לחסוך זמן) . נכון לעכשיו חתמנו כולם על כל המסמכים שדרשה הקופה,עברנו את אישור המחלקה המשפטית ועכשיו הם אומרים כי יש להם ארבע חודשים לסיים את התהליך.? ובנוסף נדרש לגשת לפקיד שומה? שאלתי: למה אני צריך לעבור דרך פקיד שומה?האם כספי ירושה אינם פטורים ממס?הרי הנפטר כבר שילם עליהם מס בחיו ! האם זה חוקי מבחינת הקופה למשוך את התהליך כל כך הרבה זמן? הנפטר החל את התהליך לפני למעלה משנה. (את צו קיום הצוואה החדש העבירו הילדים בנובמבר לקופה) בברכה

עו"ד נורית פיש

אביב לשאלתך הרי שמדובר בכספי קופה שהיא אינה מהווה חלק מעזבון אלא מתנהלת בהתאם למוטבים . חוסר הסבירות בקצב חלוקת הכספים מוכר ולא חביב . לצערי הפניה לערכאות יקרה ותיקח זמן לכן אני לא רואה פתרון אחר אלא לפנות בתלונה למחלקת תלונות הציבור ואז אולי יזוז משהו !

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בגידות