מורן

ניתוק מאספקת החשמל

שלום רב הבוקר נותקתי מאספקת החשמל בביתי ללא התראה כלל. בעבר כאשר איחרתי בתשלום החשמל התקשר אלי הטכנאי בטרם ניתק אותי על מנת לאפשר לי לשלם את החשבון וכך עשיתי. כאמור היום הגיע טכנאי אל הבנין בו אני גרה וניתק את דירתי מהחשמל. לא קיבלתי התראה טלפונית או בדואר. כמובן שמיד כשהבנתי שנותקתי התקשרתי אל חברת החשמל ונודע לי כי יש חוב שטרם שילמתי ובמעמד השיחה שילמתי את כל החוב. האם מותר לחברת החשמל לבצע ניתוק ללא התראה? האם ביכולתי לדרוש פיצוי עבור מזון שהתקלקל במקרר/מקפיא ובכלל על אי הנוחות לנתק משפחה עם תינוק מהחשמל באמצע החורף? אשמח לכל עזרה והכוונה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מורן שלום, צר לי לשמוע על הנזק שנגרם לך. בהתאם לתקנות שחברת החשמל עובדת על פיהן, חברת החשמל רשאית לנתק את אספקת החשמל, מקום שהצרכן לא שילם את חשבון החשמל, וזאת לאחר ממשלוח מכתב התראה / פיתקית במקום הצרכנות. באשר לפיצוי, חברת החשמל לרוב לא מפצה על נזקים עקיפים (כדוגמת מוצרי מזון שהתקלקלו). בשלב זה, אני ממליץ לך לפנות במכתב תלונה לסניף חברת החשמל שקרוב למקום מגורייך או באמצעות אתר האינטרנט www.iec.co.il. בהצלחה.