אביהו

תיקון צנרת משותפת ללא שיתוף וועד הבית וללא אישורו

שלום בבנין מגורים בן 3 קומות בדירה בקומה השנייה לאחר תלוות על רטיבות התגלה בנוכחות הוועד שישנו חור קידוח שנעשה ברשלנות במרזב עם חור כניסה וחור יציאה והוא הגורם היחיד לרטיבות בדירה הצינור הינו מרזב משותף שעובר בקיר ומשרת 3 דיירים בבנין ניקוז של מרפסות שמש וועד הבית לא השתתף בתיקון מכיוון שהנזילה נובעת מקדח שהעשה ברשלנות ובזדון וגרם לנזק לצנרת המברז המשותף של הבניין בעל הדירה הזמין חברת תיקון ללא ידיעתו וללא הסכמתו של וועד הבית התיקון בוצע כאמור מאז בעל הדירה מסרב לשתף את כל חומר התיקון כולל צילומים וסרטו וידיאו לתיקון שנעשה מכיוון שמדובר בצנרת שהינה רכוש משותף מה החוק אומר ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

כשיש פגם ברכוש המשותף מקובל לעתור לנציגות בדרישה לתיקון הפגם. במקרה של סירוב מקובל להגיש תביעה למפקח אבל לעיתים יש צורך בפעולה שמצדיקה תיקון דחוף ע"י בעל הדירה (כמו למשל שללא התיקון הוא אינו יכול להשתמש בנכס שלו) ושעשויה בתנאים מסוימים להקנות זכות בדיעבד להחזר המימון. העלית בשאלתך טיעונים שיש לבחון בקשר לאי מתן הודעה ו/או בקשר לטיב התיקון ו/או לנזק ברשלנות או בזדון לרכוש המשותף.