אסתר חלפון

החלפת או תיקון שביל גישה לבית משותף

שלום רב, אנחנ9 דיירים הגרים בשני בתים במגרש משותף, שביל הגישה לבנין האחורי הוא מסוכן ויש צורך להחליפו בשביל חדש . איך גורמים לכל השכנים לשתף פעולה ולהשתתף בהוצאות החלפת השביל?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

יש לראות מה נקבע בתקנון הבית המשותף. בבית משותף המורכב ממבנים או אגפים אחדים כמו זה שתיארת, יתכן שבתקנון הוראות בדבר ניהול ואחזקה של מתקנים או רכוש משותף שבתחומי כל בניין בנפרד או הוראות רלוונטיות אחרות לשאלתך ובהעדרן תחול חובת ההשתתפות הקבועה בחוק המקרקעין.