מיטל אביב

האם כל הדיירים צריכים להשתתף כספית באיטום גג בבית משותף?

השנה 2024 היתה שנה ברוכת גשמים,ונתגלו רטיבויות ונזילות מהגג בדירות העליונות. המבנה כולל 2 דירות גן למטה ו2 דירות דופלקס למעלה. בעלי הדירות העליונות רוצים לטפל בנזקים בגג ואף לבצע בידוד נגד החום שלפנינו. האם בעלי הדירות העליונות יכולים לדרוש לשאת בנטל האיטום והבידוד של הגג מבעלי הדירות התחתונות? אודה להתייחסותכם המהירה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

אם מקור הרטיבויות שבדירות העליונות באיטום או בבידוד לא תקינים ברכוש משותף (כמו גג משותף), הרי שתיקונם תחשב הוצאה להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף, שלפי סעיף 58 לחוק המקרקעין על בעלי הדירות בית המשותף להשתתף בה. כדאי לבדוק עם נציגות הבית המשותף האם קיים כיסוי ביטוחי למקרה שתיארת או קיומם של כספי ועד צבורים לצורך המימון .