אבי פרץ

דמי שימוש למועדון דיירים בבניין משותף

האם ניתן לגבות דמי שימוש למועדון דיירים בבית משותף שקיימים בו לפחות מספר דיירים אשר מתנגד לכך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

סעיף 58 לחוק המקרקעין מחייב בעל דירה בהשתתפות בהוצאות להחזקה תקינה ולניהולו של הרכוש המשותף. לכל בעל דירה זכות לעשות שימוש סביר ברכוש המשותף. לכן, לא ניתן ללא הסכמתו של בעל דירה לחייבו בדמי שימוש או להגביל את זכותו השימוש סביר ברכוש משותף. למען הזהירות, מוצע לבדוק את המערכת ההסכמית של הדייר, התקנון החל על הבית המשותף, החלטות והסכמות רלוונטיות שנתקבלו בבניין.