סטלה אוסטר

לשלשת יונים על גג בניין משותף

אנחנו גרים בדירת גן שנקנתה מקבלן בבניין משותף בעל 3 קומות בפרדסיה. לאחרונה התמודדנו עם בעיית היונים היושבים על הגג ומקננים/משלשלים. הבעיה הייתה לדירות הגג (פנטהאוס) שקיבלו את כל השלשלת של היונים וגם הגג היה מלוכלך. פתרנו זאת ע"י קניית רשת לכל הגג. ההשתתפות של כל הדירות הסתכמה ב 500 ש"ח לדירה. נפטרה הבעיה בדירות הגג אבל עכשיו המרפסות סובלות מאותה הבעיה. היונים יושבים ומשלשלים ומקננים. עכשיו הוועד רוצה עוד 1200 ש"ח על המשך הטיפול. ברצוני לציין שכאשר היה מדובר על רכוש משותף כמו הגג, בהחלט השתתפנו בתשלום. האם עכשיו בשלב ב אני חייבת ע"פ החוק להשתתף בתשלום כאשר מדובר על בעיה שמפריעה לדירות בודדות. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

סעיף 52 לחוק המקרקעין מטיל חובה לבעל דירה להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף. אם היונים מקננות ברכוש פרטי כמו דירה או הצמדה תוכל להעלות טענה שלא חלה חובת ההשתתפות של דירות אחרות. יחד עם זאת, הבעיה עשויה להגיע גם לדירות אחרות ולעיתים פתרון באמצעות פעולה כוללת ומשותפת (למשל באמצעות רשתות על קיר משותף או ברכוש משותף אחר) עשויה להיות יעילה, כלכלית ולמנוע בבניין בעיות בעתיד.