ירון

מיקום גידול הילדים לאחר גירושין

אני ואשתי גרנו מעל עשור במרכז הארץ. בסוף שנת הלימודים הקודמת גילינו כי המחנכת בכיתת הלימוד של הבת שלי פוגעת רגשית בביטחון של הבת והחלטנו לאחר שיחה קשה עם המנהלת שהיא לא תמשיך ללמוד שם ולהעביר אותה בית ספר. אני רציתי להעביר את בתי לבית ספר באותה העיר, בשעה שאשתי התעקשה שנעבור למודיעין( יש לציין שאשתי ניסתה במשך שנים לגרום לי לעבור למודיעין, בניגוד לרצוני, מאחר ולא התחברתי למקום). בסופו של דבר סיכמנו שנשכיר את דירתנו במרכז ונשכור דירה במודיעין, כך שבמידה ולא יתאים אנחנו חוזרים למרכז. בנוסף, היא הציעה לי להעביר את ילדיי מבית ספר חילוני, לבית ספר דתי, הבעתי בפני אשתי שאני בעד ערכים אבל גם את החשש מכך שזה ישפיע עליהם, מאחר ואנחנו אנשים חילוניים, ובמידה ואני אראה שינוי בהתנהגות הילדים שלא לרוחי, אזי הם יעברו בחזרה לבתי ספר חילוניים. כמובן שההסכמות לגבי החזרה למרכז והוצאת הילדים מבית ספר דתי לחילוני היו בעל פה. לא עלה בדעתי לבצע כמובן הסכם בכתב עם אשתי. במהלך התקופה, ציינתי בפני אשתי שאני לא מתחבר למקום וגם הילדים ציינו שהם רוצים לחזור למרכז. במיוחד בתי שאמרה לי מפורשות. "אבא, אני ביקשתי לעבור בית ספר ולא עיר, זה מאוד רחוק" וכן גם ילדיי האחרים ציינו שהם רוצים לחזור למרכז. שלושה חודשים לאחר המעבר, אשתי ביקשה יעוץ זוגי ולאחר מכן להתגרש. לצערי, התחושה שקיבלתי היא, שכל המעבר למודיעין היה תרגיל עוקץ כדי להתגרש ולהישאר לגור שם. שאלתי היא האם יש לי את הזכות לתבוע את החזרת ילדיי למרכז לאור המצב שהדברים התנהלו.

עו"ד רונית אלג

שלום ירון. קראתי את פנייתך בעיון רב. לצערי, לא אוכל להשיבך במסגרת הפורום ואני ממליצה מאוד שתקבל ייעוץ משפטי מלא בטרם תשקול כיצד לפעול. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר