אריק

שלום, אישתי רוצה להפרד ממני ולצאת מהבית על דעת עצמה בתום תקופת חוזה השכירות בחודש אפריל. יש לי 5 ילדים, 3 נשואות ובן שמתגייס עכשיו ובת קטנה בת 15.5.

אציין שאישתי עבדה בשנה הראשונה לנשואים ולאחרונה כ 5 שנים בתור סייעת. אני נשוי כ 34 שנה ומתוכם כלכלית את הבית לבד 28 שנה. כל ההוצאות וכל ההשקעות וכל הריהוט והוצאות על החתונות ובר המצווה בסכומי עתק יצאו ממני. בשנת 2013 החליטה אישתי לצאת לעבוד עקב פשיטת רגל שהשיתו עלי מקום עבודתי העיקרי בשנת 2010. המצב הכלכלי החמיר. בשנת 2014 שלטונות המע״מ השיתו עלי קנס בסך 3,400,000 מליון שקל. אין לי חשבון בנק ומע״מ מנכה לי ישירות מהתלוש המשכורת את רוב הנטו ושולח אותי הביתה עם 3700₪ במקום 6500₪. אנחנו מסתדרים בבית עם שני המשכורות ומצליחים איך שהוא להעביר את החודש. לאחרונה ( לפני כחודשיים נפטרה חמתי ז״ל ואשתי הזמינה אותי לבית קפה לשיחה איתה, ( הייתי מופתע מכיוון שאף פעם היא לא יזמה שיחה איתי ) בבית הקפה היא ביקשה ממני שאתן לה גט. סרבתי והלכתי מהמקום. ברצוני לציין שהבית התנהל לרוב איך שאישתי רצתה ואני יישרתי קו מבחינת הדת וההתנהלות. אין אצלנו בבית חלילה אלימות ודברים כאלה. אני עובד מאוד קשה כ 12-14 שעות ביום ומשלם את השכירות והאישה מכלכלת את השאר. במצב כזה שאישתי עוזבת את הבית ואני לא יכול להשאר בדירה עם שכירות של 4000₪ בחודש מה אני עושה? הכל חדש לי. הילדים בבית אוהבים את שנינו ואין לי כסף מיותר לעו״ד ודיונים וכאלה וגם למצוא לעצמי קורת גג זולה. אני ירצה הורות משותפת אבל בטח שלא לכלכל את פרודתי. מה זכויותי? האם לפנות בפעם הראשונה לאבטחת הכנסה בכדי שאוכל קצת לצוף מבחינה כלכלית? מה ידרשו ממני בתור פרוד בעל כורחו? מה עם כל הריהוט שבבית?

עו"ד רונית אלג'ם

קראתי בעיון את פנייתך הארוכה והמורכבת. לצערי לא ניתן להשיב עליה במסגרת הפורום ומומלץ שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי מלא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר