שרון

קביעת אחוזי נכות בתאונת דרכים

עו"ד מושקט שלום נפגעתי בתאונת דרכים. מי מחליט אם נותרו לי אחוזי נכות כתוצאה מהתאונה?

עו"ד יעקב מושקט

שרון שלום אחוזי הנכות עקב תאונת דרכים נקבעים בידי מומחה רפואי בתחום הרלוונטי שממונה בידי בית המשפט או בהסכמת הצדדים. מומחה זה בודק את הנפגע מעיין במסמכים הרפואיים וכותב חוות דעת. במקרה שמדובר בתאונת עבודה יכולה הנכות להיקבע בידי ועדה רפואית לנפגעי עבודה בביטוח הלאומי, ובתנאי שזו קבעה את הנכות בטרם נקבעה נכות על ידי מומחה של בית המשפט.