ד

מזונות ותשלום חוגים וחובות של הבעל שעוזב את הבית

אני ובעלי נשואים 15 שנה +ילד בן 11 הוא עוזב את הבית לבית הוריו ב1.3 יש לנו חובות ע"ס 75000 ש" בכ"א ולבנק אני מרוויחה 3500 ש"ח הוא 8000 ש"ח בעלי לקח על צמו לשלם את החובות וישלם 1000 שח מזונות באפריל מאי במרץ את החשובנות ומיוני 1500+ הוצאות חינוך+חוג מחוננים ממני הוא דורש לשלם עבור קייטנה _2000 ש"ח) האם סביר כמו"כ אנו גרים בדירת אמי ללא שכירות האם אפ אמי תמכור את הדירה (ישנה ובעיות ביוב9 יצטרך לשלם גם מדור) ?

עו"ד ניר פייטלוביץ

ד שלום, עפ"י דין זכויות וחובות שנצברו מהלך חיי הנישואין משותפים בד"כ באופן שווה בין הצדדים. העובדה שבעלך מוכן לקחת על עצמו את מלוא החוב שנצבר לכם הכולל את חלקך צריכה לבוא בחשבון בהתחשבנות שבניכם. בסופו של יום מדובר בתשלומים המשולמים מבעלך אליך בין במידה וקוראים להם מזונות ובין במידה ומדובר בכיסוי חלקך בחוב. התשובה לשאלתך האם זה סביר צריכה להינתן עם מידע רב נוסף כגון רמת החיים, צרכי הקטין ועוד. בנוסף, יש לקחת בחשבון את העובדה שאת מתגוררת בדירה ללא עלויות שכירות, אולם כאשר תעברי ממנה יש להוסיף תשלום עבור חלקו של הקטין במדור עצמו ולא רק באחזקתו.