אביב

פסיקה שמחייבת הסדרי ראייה לסבים

רציתי לדעת האם יש פסיקה שהתקבלה שמחייבת הסדי ראייה לסב כאשר שני בני הזוג(הורים של הילדים ) מתנגדים גם בת של הסב וגם בעלה שהם זוג נשויי

עו"ד ניר פייטלוביץ

אביב שלום, המקרה המתואר הינו סבוך ביותר והתשובה אליו תיבחן בכל מקרה ונסיבותיו הוא ולגופו של עניין. הכרה במעמד של סבים לבוא בדלתותיו של ביהמ"ש ולתבוע הסדרי ראיה עם הנכדים הינה הכרה חדשה יחסית, ולכן אין עדיין פסיקה רחבה בעניין. בית משפט בבואו לבחון תביעה שכזו, תמיד יפעל עפ"י טובתו של הקטין ובמידה ויוכח ע"י הסבא כי נגרם נזק לקטין בשל הניתוק ממנו, בית המשפט ככל הנראה יפסוק על קיום של הסדרי ראיה בניגוד לעמדת ההורים. יחד עם זאת הדרך לשם היא ארוכה והנטל להוכיח את הנזק מוטל על כתפיו של הסבא לעיתים הדרך הנכונה במקרים אלו היא דווקא דרך גורמי טיפול מחוץ לכותלי ביהמ"ש, אך לא תמיד הדבר אפשרי והוא תלוי בעיקר ברצון משותף של הצדדים לפנות לטיפול כזה. אני עצמי מנהל כיום תביעה דומה בשם סבא לכפות הסדרי ראיה עם הנכד שלו בניגוד גמור של שני ההורים, אך טרם ניתן פסק דין בעניין