רננה

הפרדה בין אחיות ע"י האב

בעלה של בתי מתכוון לבקש מבית המשפט לקבל משמורת בלעדית על הבת שלו בת ה-8 כיוון שהיא קשורה אליו וששתי הילדות הקטנות יותר בנות 5 ושנתיים יישארו עם בתי. בתי ואנחנו לא חושבים שצריך להפריד בין הילדות-אחיות והוא מתעקש. עד כמה נפוץ שבית משפט מפריד בין אחים? האם הסיכוי להפרדה הוא גדול?

עו"ד ניר פייטלוביץ

רננה שלום, בית משפט לענייני משפחה תמיד יפעל עפ"י הכלל המנחה של טובת הקטין. יהיה קשה מאוד להוכיח כי טובתה של הקטינה בת ה-8, בטח בגילה הצעיר להתגורר בהפרדה מאחיותיה בנות ה-5 והשנתיים. בדר"כ בית משפט נמנע מלבצע הפרדה כזו ומורה על משמורת כל הילדים אצל אותו הורה משמורן. פיתרון אפשרי הוא לקובע הסדרי ראיה רחבים יותר עם הבת הגדולה ככל שהיא באמת קשורה אליו מאוד. אין ייעוץ זה מחליף ייצוג משפטי וככל שיחלו הליכים משפטיים אמליץ לכן לשכור עורך דין המתמחה בתחום.