לורן

סכסוך משפחתי ואימים מצד אח של בעלי

אח של בעלי איים עליי בהודעה בה הוא השפיל אותי, איים שיתבע אותי וכן איומים של אלימות מיצדו אם אפילו אגיד שלום לילדיו. בנוסף, הוא הקליט שיחות שלי עם אישתו בהן אני מביעה את דעתי האישית עליו כגון, אדם חסר רחמים, רשע, עלוב וכדומה. הוא נשמיע את ההקלטות להמון אנשים הן מהמשפחה והן חבריו וגרם לי נזק רב בכך שאף אחד לא רוצה לדבר איתי. אני מפחדת ממנו שיעשה מעשה שיפגע בי או בילדיי. שאלתי, האם אני יכולה לתבוע אותו על השמעת ההקלטות? בנוסף, כיצד עליי לפעול על מנת לעצור את האיומים שלו שגרמו לי לפחד לצאת מהבית? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

לורן שלום וחג שמח. התנצלותי על המענה המאוחר. לעניינך שני ראשים. פרסום השיחות - לפי המידע שמסרת, אכן ישנה אפשרות תביעה לכאורה, לפי חוק הגנת הפרטיות, חוק איסור לשון ועוולות קרובות ומשלימות מפקודת הנזיקין, אך תקחי בחשבון האפשרות לתביעה שכנגד, בשל תוכן דברייך שלך, והליך משפטי מורכב (דיון לא פשוט באשר להיקף תחולה של העוולות, של ההגנות הקבועות בחוק ועוד). לעניין האיומים, אם הנך חשה מאוימת, הכתובת הראשונה הינה משטרת ישראל, תלונה כדין. הכתובת השניה, בית המשפט לענייני משפחה, ניתן להגיש בקשה לפי חוק למניעת אלימות במשפחה / מניעת הטרדה מאיימת, לבקש ולקבל סעדים של הרחקה, איסור הטרדה בדרכים שייקבעו ועוד. במזכירות בית המשפט ניתן לקבל טופס בקשה בו תפרטי את הדרוש, הבקשה תועבר לשופט תורן, אשר יכול לתן החלטה במעמד צד אחד (בד"כ לאחר שישמע אותך ישירות), ואם הסכים והוציא תחת ידו צו המגביל את המשיב באופן כלשהוא, אזי יקבע גם דיון במעמד שני הצדדים. בהצלחה