בתאל

משפחה שפגעה באיכות חיי וביכולת לנהל חיים תקינים האם יש דרך לתבוע כדי לקבל פיצוי על גרימת נזק לרכוש ונזק נפשי

שלום, ברצוני לקבל יעוץ ראשוני בנוגע לתביעת בני משפחתי בגין גרימת נזק נפשי ופיזי וכן נזק לרכושי, נזקים הפוגעים בזכויות הבסיסיות ביותר ומונעים ממני לנהל חיים תקינים. בקצרה, בני משפחתי מתעללים בי נפשית תקופה ארוכה, מקניטים אותי בטיעונים כי לכאורה אני משוגעת בגלל היותי היגיינית יותר מהם (הם לא מקפידים אפילו על היגיינה בסיסית כמו לשטוף ידיים אחרי בית שימוש וכדומה), את מעט הכסף שנשאר לי מהתקופה בה עבדתי ותפקדתי בצורה נורמלית הם גנבו לי, דבר המקשה עלי את האפשרות לעזוב את הבית, הרסו את מרבית רכושי, בעיקר בגדים ומוצרי טיפוח ברמה שאיני יכולה אפילו ללבוש בגד נקי ובשל כך כבר תקופה ארוכה שלא יצאתי מהבית, אני ממש אסירה בביתי! הדבר מונע ממני לנהל אורח חיים בסיסי תקין ומתבטא בכך שבשל המצב אין באפשרותי להתפרנס, להתראות עם אנשים, הקמת משפחה משלי בכלל לא על הפרק במצב הנוכחי ועוד... כחלק מהתעמרותם בי הם הזמינו לי משטרה בטיעוני שווא שונים.. ואף ניסו לאשפז אותי בכפייה (לכאורה בשל היותי סטרילית שלדעתם זהו דבר לא נורמאלי ). באותן פעמים נגרמו לי חבלות פיזיות על ידי השוטרים ועל גופי נותרו סימנים כחולים שלקח זמן רב עד שנעלמו, ניצלו את ההזדמנות כאשר נלקחתי בכפיה למיון בבית החולים בעירי, (אציין שלא צלח להם הניסיון לאשפז אותי, כי קלטו שאין סיבה, לכן כשלא צלח, הם ניסו להתלונן במשטרה..) גיסי הביא את דודתי ונתן לה אישור לעשות בציוד שלי ככל העולה על רוחה- היה שם ציוד במאות שקלים, שקניתי, כדי לשקם את המצב שהם הביאו אותי אליו ולצערי בגלל הנזק שהיא עשתה גם הסיכוי הקטן שהיה לי אבד.. כתוצאה מכך נאלצתי לבלות את כל החורף בקור ללא שמיכות עם בגדי קייץ וללא גרביים, נאלצתי להישאר ליד תנור חימום שגרם לי לכוויות שמסרבות להעלם  בשל המצב הנפשי שהסגר והתעללות הללו גרמו לי .  כתוצאה מהמצב אליו הביאו אותי נפגעה בריאותי.... אבקש לקבל פרטים כמו הערכת סיכויי ההצלחה של התביעה (האם משפטית יש טעם להגיש תביעה בעניין?), מה אוכל לקבל מהתביעה, בעיקר על מנת לתקן את העוול שנגרם לי, לצאת לחיים עצמאיים ולשקם את עצמי, כמה זמן תיק כזה יכול לקחת וכן הערכת עלויות. תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

מציע לך להתייעץ עם עו"ד באופן פרטי, פנים אל פנים.