סיגל

העברה ללא תמורה של נכס המופיע בהסכם/צוואה

בת-הזוג של אבי (אינם חולקים משק בית משותף) נקלעה לצרות עם דירתה לאחר הגירושין ואבי החליט לסייע לה עם כספי משפחה. הם קנו יחד דירה אחרת, שנרשמה בטאבו מחצית לכל אחד. אבי הבטיח שלמען הממון ייוותר במשפחה הוא יעביר לנו את חלקו בדירה. בהמשך דירה זו נמכרה ונקנתה אחת גדולה יותר שעליה שילמו שניהם את התוספת הנדרשת וכן לקחו יחד משכנתא עבורה. במשך כל זמן זה (עד היום) בת הזוג מתגוררת בדירה זו לבדה עם ילדיה (לאבי כאמור בית משלו). לאחר מספר שנים התגלה כי אבי שוכנע לכרות עמה הסכם, שנחתם בנוכחות עו"ד, לפיו חלקו בנכס מועבר ללא כל תמורה אליה לאחר מותו (הסכם זה נחתם כחלק מעדכון ההצוואה). שאלתי: האם ישנה אפשרות לבצע העברה ללא תמורה לילדיו על חלקו בדירה עוד היום, כל עוד הינו בחיים, או שהדבר יסבך אותו במאבקים משפטיים מרובים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

לא ניתן להתייחס להסכמים וצוואות שאין לגביהם אלא מידע מועט ביותר. ברור כי נושא זה מחייב פניה והתייעצות מסודרת עם עו"ד.