מיטל

סכסוך לעניין מזונות והסדרי ראייה

ברשותכם השאלה שלי נחלקת ל-2, אודה מאוד על תשובתכם... אב שלא משלם מזונות כבר 4.5 שנים מיום שהילד נולד אבל לוקח אותו ע״ב קבוע למרות שאין לנו כל הסכם- האם ניתן לתבוע רטרו? מה הסנקציות העומדות לרשותי? האם במקרה כזה הוא יכול למנוע ממני להעתיק את מקום מגוריי מאיזור המרכז לאיזור הצפון על רקע קושי כלכלי? האם ישנה דרך חוקית בה אוכל למנוע מהילד שלי לשהות במחיצת בת זוגו של האב היות והיא פגעה בו פיזית ומילולית? גם לעניין הסדרי ראייה אין לנו כל הסכם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

מיטל שלום רב שאלת מספר שאלות וכולן מורכבות, והתשובות שאתן כאן כמובן הן רק להדרכה ראשונית, באשר ברור לך שמוטב כי יהיה לך ליווי משפטי מלא. לשאלה הראשונה – האם ניתן לתבוע רטרו – דיונית כן, מהותית, התביעה בגין העבר אינה תביעת מזונות של הקטין אלא תביעה כספית שלך להחזר הוצאות. כמו כל תביעה יש להוכיח תשתית עובדתית (בעיקר צרכי הקטין שסופקו בפועל, מקורות המימון) ומשפטית (בתביעה זו לבסיס ההסכמי בין ההורים, משקל רב). אם תחליטי להגי תביעות, הרי שלמעשה מדובר בשתי תביעות נפרדות – תביעה לפסיקת דמי מזונות לקטין, תביעה להחזר הוצאות, כמובן שתיהן בבית המשפט לענייני משפחה. לשאלה השניה – הסנקציות – לא ברור למה כיוונת, אם השאלה לעניין גביית דמי מזונות שוטפים שייפסקו, או החזר הוצאות עבר אם ייפסק, הרי שאם האב אינו משלם אזי פתוחה הדרך לפתוח תיק בלשכת ההוצל"פ ולפעול בהליכי גבייה כדין. בכפוף לבירור באשר להכנסותייך שלך, יתכן ותהיי זכאית לקבל גמלת מזונות מהמוסד לביטוח לאומי, באופן מלא / חלקי. לשאלה השלישית – בהחלט ישנה דרך חוקית למנוע כי הילד ישהה עם מי שאת טוענת שכבר פגע בו. לצורך כך יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה וגם למשטרת ישראל. בהצלחה.