ירון ג

אזרחות פורטוגלית לבנים(גיל 16 ו-19) של אזרח בעל אזרחות

קבלתי אזרחות פורטוגלית, מעוניין לדעת האם הילדים שלי בן 16 ו-19 גם יכולים לקבל אזרחות, לפי החוקים החדשים. האם בן ה-16 יכול לקבל אזרחות על סמך היותו קטין ובן של בעל אזרחות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אדם ידיד

שלום, נכון לעת כתיבת שורות אלו, הילד הגדול, הבגיר, נמצא למול דלת סגורה שכן עליו להוכיח אחת משתי הזיקות המנויות כיום, לפורטוגל. זיקות אלו אינן בהירות דיין והלכה למעשה- מטרתן היא אי הגשת בקשות נוספות. לגבי הילד בן ה-16- ניתן להגיש את בקשתו להתאזרחות, אולם חשוב להכיר שתהיה זו דרך ארוכה, קשה ועם היתכנות נמוכה. עדיין, אני מעריך שכאב, אם הייתי במצבך, הייתי מגיש את הבקשה בעבורו, שכן משמעותה של דחייה תהיה רק הפסד כספי.