יובל

פתיחת דוכן לממכר שתייה קרה וחמה

שלום רב שמי יובל ואני רוצה לפתוח דוכן של שתיה חמה וקרה עם סנדביצים ומאפים ברחוב שבו אין עוד הרבה עסקים כמוני אבל יש באיזור די הרבה משרדים חוץ מלקבל אישורים ממשרד הבריאות ומהעירייה איפה עוד אני צריך לקבל אישורים וממי? ועוד שאלה אם במשך הזמן אני ירצה להוסיף עוד מנות כמו למשל פלאפל או שווארמה וכו' האם זה מצריך אישורים נוספים ?

עו"ד גונן בן יצחק

שלום יובל כדאי לטפל במגוון היבטים של פתיחת דוכן לממכר שתייה וכריכים: ראשית אני ממליץ לפתוח חברה בע"מ. עניין זה חשוב להבהיר - פתיחת חברה בעירבון מוגבל מגנה על הבעלים של החברה (אתה) ויוצרת בעצם "מסך התאגדות" שהופך את החברה לישות משפטית נפרדת. לכן אם יהיה סכסוך משפטי או תביעה היא תהיה ככלל נגד החברה ולא נגדך אישית. פן נוסף הוא ההביט של רישוי העסק. לכל עירייה יש את הכללים שלה לרישוי עסק - המלצתי היא ללמוד את הדרישות ולהיערך לקבלת רישוי עסק בצורה מסודרת. פן אחר הוא ההיבט החוזי - בין אם מדובר על פתיחת מקום (שכירות, העסקת עובדים) או דוכן הרי שקיימים חוזים שיש להכין בזהירות הראוייה ולוודא כי במסגרתם נשמרות זכויות החברה וזכויותיך. בכל מקרה רצוי לבצע את התהליך בליווי עו"ד הבקיא בתחום. בהצלחה רבה! עו"ד גונן בן יצחק