עמית

רוצה להתגרש גם אם מחוייבת להסכים לשלום בית

הגשתי תביעת גירושין נגד בעלי, הוא אמר שלא ייתן לי גט בחיים. שמעתי שהוא יכול לבקש שלום בית ואז אני חייבת להסכים האם זה נכון? מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לו להתגרש בכל זאת.

עו"ד הילה בורנשטיין

עמית שלום, אינך חייבת להסכים לשלום בית, אבל אם תסרבי לשלום בית בלי שיש לך עילות גירושין מוצדקות (לפי ההלכה) את עלולה להינזק מכך. במקרה כמו שלך אני ממליצה לפנות בדחיפות לעו"ד המתמחה בתחום הגירושין על מנת שינקוט במהלכים הנכונים ומאחר ואת נמצאת במצב עדין ואם תפעלי לא נכון כבר בשלב הראשוני- את עלולה להפוך להפסיד זכויות רבות או לא לקבל את הגט המיוחל ולסבול כתוצאה מכך שנים ארוכות. הרבה בהצלחה