אנונימי

אשתי בוגדת בי בזמן שלום בית

הגשתי תביעת גירושין לבית המשפט למשפחה. כבר בדיון הראשון עורכת הדין של אשתי חקרה אותי וניסתה להוציא ממני שאני מוכן לנסות שלום בית. לבסוף הסכמתי לנסות שלום בית וביטלתי את תביעת הגירושין. כבר בחודש הראשון של שלום הבית גיליתי שאשתי יוצאת עם גבר אחר ועכשיו אני בטוח שאני רוצה להתגרש. מה לעשות? האם נפגעתי מבחינה משפטית כאשר ביטלתי את תביעת הגירושין? אני רוצה להחזיר את תביעת הגירושין כמה שיותר מהר ולא לחכות עוד זמן בניסיון של שלום בית.

עו"ד הילה בורנשטיין

אנונימי שלום, ראשית - אני מניחה שהגשת תביעת גירושין לבית הדין הרבני- משום שאין אפשרות להגיש תביעת גירושין לבית משפט למשפחה. לגבי הבגידה- אם תטען בבית הדין שאשתך בגדה בך ותוכיח זאת- לא תהיה לך כל בעיה להתגרש שכן אישה שבגדה "אסורה על בעלה ובועלה" וגם אם תרצה בכך לא תוכל לחזור לשלום בית.