קובי אריאלי

זכאות לדמי תיווך לשני מתווכים

שלום לכלל העוסקים בנושא המשפטי בנוגע לתיווך מקרקעין, אשמח לקבלת תשובה בנוגע למקרה הזה, מצב שבו מוכר הדירה מיוצג על ידי מתווך א' בבלעדיות, ומתווך ב' מצד הקונה מתקשר כדי לשתף פעולה על אותה דירה, וכאשר שמתווך ב'-(בעל רישיון כדין) מייצג את אביו(שגם בעל רישיון כדין לתיווך) כלקוח לקניית הדירה – האם מותר מצב כזה שכל מתווך יקבל שכר טרחה מהצד שלו? האם ישנה חובת גילוי למתווך א' (מצד מוכר הדירה-שנותן עמלה למתווך בבלעדיות מצדו) בעת ההתקשרות הראשונית ? במידה ומצב זה לא סביר - מהו הפתרון האופטימלי ? תודה מראש, קובי

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אין בעיה שכל צד יהיה מיוצג ע"י מתווך מטעמו וישתפו פעולה וכל אחד ייקח שכ"ט מהצד שלו. גם אם מדובר על מתווך שיש לו קרבה משפחתית ללקוח - חובת הגילוי חלה מהמתווך כלפי הלקוח שלו ולא להיפך- אולם תמיד עדיף למסור את כל הפרטים הללו מראש בין הצדדים ע"מ למנוע אי נעימויות כאלה ואחרות בהמשך. מקווה שעניתי על השאלות - אם לא חדד את המבוקש. בהצלחה רבה,