יהונתן

פגיעה בזכויות המתווך כגורם יעיל?

לא הבנתי, האם המתווך רשאי או אינו רשאי לדרוש שהמו"מ יתנהל רק באמצעותו. בנוסף, במידה והצדדים ינהלו מו"מ ביניהם, אין הדבר יפגע בזכויות המתווך כגורם יעיל?

עו"ד שגיא בכור

שלום רב, אם החשש הוא כי המתווך לא יהיה הגורם היעיל בגלל שהצדדים לא מנהלים דרכו מו"מ, אזי אין בעיה מבחינת החוק. החשוב הוא להחתים את הלקוחות על הזמנת שירותי תיווך ואם מדובר בבלעדיות אז על טופס נוסף. כמובן שאפשר לעזור במו"מ אם תידרש לכך ו/או לפי ראות עיניך כדי לקדם את העסקה. בהצלחה,