אורלי

תשלום דמי תיווך למתווך

שלום רב, מתווך פרסם מודעה לדירה להשכרה בקבוצת מחפשי דירות (חולון-בת ים) בפייסבוק. הדירה מטבע הדברים הועברה אליו לשיווק להשכרה דרך בעל הדירה. כאשר אנו פונים למודעה כזו המפורסת באתר יד 2 לדוגמא או בקבוצה כזו או אחרת בפייסבוק לצורך העניין, על מי חלים דמי התיווך? על בעל הדירה (שאגב, מבדיקה שלנו משווק את הדירה להשכרה דרך המתווך מספר שנים לפי מודעות קודמות) או עלינו שפנינו למספר הטלפון שהופיע במודעה? תודה.

שגיא בכור, עו"ד

שלום רב, החובה לתשלום של דמי תיווך חלה רק על מזמין השירות. ההזמנה צריכה להיות בכתב באופן מפורש וברור. לא חתמתם - אתם לא מחוייבים לשלם על פי החוק. בהצלחה,