יהונתן

פרטי הנכס בטופס הזמנת שירותי תיווך

אילו פרטים של הדירה חייבים להופיע בטופס הזמנת שירותי תיווך? האם מספיק לציין נכס "דירה" בכתובת מסויימת בלבד או שחובה להוסיף קומה, גודל, גוש וחלקה, תכולה?

שגיא בכור, עו"ד

שלום רב סעיף 9(א) לחוק קובע כי: "מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולות תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים..." סעיף 1 לתקנות קובע כי: "בהזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין לפי סעיף 9(א) לחוק, ייכללו לפחות הפרטים הבאים: פרטי חובה בהזמנה לביצוע פעולת תיווך במקרקעין 1. בהזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין לפי סעיף 9(א) לחוק, ייכללו לפחות הפרטים הבאים: (1) שמות, כתובות ומספרי זיהוי של המתווך ושל הלקוח; (2) סוג העיסקה שפעולת המתווך מבוקשת לגביה, כגון: "שכירות", "מכירה"; (3) תיאור הנכס נושא פעולת התיווך; (4) מחיר העסקה המבוקשת, בקירוב; (5) הסכום המוסכם של דמי התיווך או שיעור דמי התיווך המוסכם מתוך המחיר שבו תתבצע העסקה, והאם המחיר - לפי אחד מאלה - כולל מס ערך מוסף, כמשמעותו בחוק מס ערך מוסף, תשל"ה-1975. לפי הפסיקה לא ניתן לוותר על הדרישות הללו ויש ולפרטם ככל הניתן למניעת ויכוחים וסכסוכים שעלולים לשלול את שכרו של המתווך. בהצלחה רבה,