יאיר דואק

דמי תיווך/גובה פיצוי למתווך

שלום, אני שמתי בטיפול אצל מתווך את הדירה של הוריי למכירה. אבקש לברר ,אם יגיע קונה לעשות עסקה באופן פרטי ולא דרך המתווך אבקש תשובה לשאלות: 1. האם הקונה יהיה חייב לשלם דמי תיווך למרות שהוא בכלל לא הגיע דרכו אלא דרכי? 2. האם רק אני ישלם דמי תיוך במידה ותיהיה עסקה עם אותו קונה. 3. האם מדובר בהפרת חוזה ואם כן מה גובה פיצוי שעליי לשלם למתווך והאם רק מהצד שלי (המוכר) תודה מראש יאיר

שגיא בכור, עו"ד

שלום רב הכל תלוי על מה חתמת? האם מדובר בבלעדיות למתווך? או אז כל מכירה גם לא דרך המתווך תזכה אותו בעמלה שלו. לגבי הקונה - שוב תלוי בהסכם ביניכם - אבל עקרונית אם הגיע דרכך לא אמור לשלם דמי תיווך. בהצלחה,