יהונתן

חיוב בדמי תיווך עבור נכס אחר

האם מותר למתווך לחייב את המוכר בדמי תיווך (עם אותו קונה) עבור נכס אחר אשר לא צוין בטופס הזמנת שירותי תיווך, זאת לאחר הפגשת המוכר והקונה עבור נכס שכן צוין?

שגיא בכור, עו"ד

שלום רב אם המתווך הראה את הנכס ואם המפגש נוצר בעקבות אותו חיבור ויש חתימה על הזמנת שירותי תיווך, התשובה חיובית. כמובן שעדיף היה להחתים על כל נכס בצורה מסודרת וכדומה, אבל עקרונית כן. אם המתווך לא הפגיש כלל לגבי אותו נכס ולא הציג את אותו נכס (לדוגמא הנכס כלל לא במאגר שלו) אז אין חובה בדמי תיווך, בהצלחה,