מיכל מ

בלעדיות למתווך מצד הקונה

שלום, ראינו דירה בתיווך בבלעדיות. חתמנו על הסכם מול המתווך, ובזמן שחלף (מספר חודשים) בעלת הדירה סיימה את ההתקשרות עם המתווך. יצרנו קשר עם בעלת הדירה דרך חברה משותפת - האם נהיה חייבים בתשלום דמי תיווך למתווך גם במידה ונסגור את העסקה מול בעלת הדירה כעת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

גם אם חלפה תקופת הבלעדיות, במקרה שהמתווך היה הגורם היעיל והתקיימו גם יתר התנאים הקבועים בסעיף 14 לחוק המתווכים, המתווך יהיה זכאי לדמי התיווך. לנוכח טענתך למעורבות החברה ו/או לפערי זמן, ניתן לבחון קיומן של טענות ביחס לקשר הסיבתי ולגורם היעיל. במידת הצורך, מוזמנת לפנות טלפונית למנהלת הפורום.