אברהם

החזר תשלום דמי תיווך

כחלק מחוזה שנחתם לשכירות, ישנו סעיף המורה על אפשרות יציאה מהחוזה באופן חד-צדדי ע"י השוכר, במידה והבעלים לא יספק את הדירה בתאריך הכניסה, מכל סיבה שתהיה. אכן בתאריך הכניסה, לא הצליח בעל הדירה לספק עבורנו את הדירה, והחוזה הותר לבקשתנו השוכרים. כל הכספים הוחזרו. הכל טוב. שאלתי לגבי המתווך, מדובר על מתווך עצמאי שעובד עבור הקבלן, ומוכר את הדירות. והציע לנו להשכיר בינתיים את הדירה בשלב א' עד שהדירה שלנו תהיה מוכנה ( 3 שנים בשלב ב' ). כאמור הדירה לא הייתה מוכנה. ולכן ביטלנו את החוזה. יש לציין כי כל עבודתו בתיווך הייתה הצגת הדירה במשך 3 פעמים, ותו לא. כל ההתנהלות מול המשכיר הייתה ללא התערבותו כלל! האם עליו להחזיר את דמי התיווך שגבה מאתנו ( שכירות חודש מלאה )? האם מגיע לו עמלה כלשהיא ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

ראשית, מציעה שתבקש את ההזמנה עליה חתמת כדי לראות מה בדיוק התחייבת. יתכן שבהסכם התניות או הסכמות בעניין. עקרונית, אם נחתם הסכם מחייב באמצעות שירותיו של המתווך כגורם יעיל, אירועים מאוחרים להסכם כמו הפרתו ע"י מי מהצדדים, לא אמורים לפגוע בזכות המתווך לדמי תיווך (כל עוד לא סוכם אחרת בין הלקוח למתווך). הינך מוזמן, במידת הצורך, לפנות טלפונית למנהלת הפורום