דניאלה

זכאות עמלה למתווכת - מהמוכר או מהקונה?

שלום אני עובדת כמתווכת מתחילה במשרד תיווך. יצרתי קשר עם לקוח כדי לגייס דירה בבלעדיות שכנעתי אותו לבוא למשרד הוא הגיע למשרד ונכס אחד התחלתי לטפל ובעל הנכס אמר לבעל המשרד שהוא חותם לו בלעדיות על עוד נכס שלו(הם היו בקשר לפני כמה שנים לגבי הנכס הזה ולא יצא מזה כלום )בעל המשרד נתן למתווך אחר במשרד לטפל בנכס השני וטען שהוא זה שחתם עם הלקוח את הבלעדיות והוא יכול לתת למי שהוא רוצה לטפל בנכס. בשלב מסויים הוא אמר טוב תטפלי גם את..(לאחרונה הבאתי 2 לקוחות ולא יצא מזה כלום אבל לפני זה לא הבאתי כי לא היה לי הרבה חשק הוא כאילו עשה לי טובה. כמה שניסיתי להסביר לו שזה לא בסדר שאני הבאתי את הלקוח למשרד ולי מגיע לטפל בנכס הוא טען שאני מטפלת בנכס שבישבילו התקשרתי ללקוח והנכס השני הלקוח רצה לחתום איתו בלעדיות והוא זה שקיבל את הבלעדיות. מתווך מהמשרד שהוא נתן לו לטפל בנכס הביא לקוח לקניית הבית ונסגרת עיסקה אני חושבת שמגיע לי גם עמלה כי אם אני לא הייתי יוצרת קשר עם הלקוח שהבאתי דרך פרסום כל שהוא שהלקוח פירסם לא היתה בלעדיות ולא היתה עיסקה. אני זו שהבאתי את הלקוח למשרד. האם מגיעה לי עמלה?ואם כן כמה?צד מלא מהמוכר,צד מלא מקונה,או רק מחצית עמלת המוכר או מחצית עמלת הקונה? אשמח לעזרה תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בהסכם ביניכם. מאחר ומדובר על מע' יחסים ארוכת טווח עם המשרד הייתי מתגמש איתם ומגיע איתם להבנות, להבדיל ממשרד אחר שבו הייתי עומד על קבלת השתתפות בעמלה, קרי לפחות מחצית מהתשלום. מאחר וכאן כאמור זהו משרד שאת עובדת בו ניתן להגיע להבנות ביניכם - מה קורה במקרה כזה בעתיד ומה ניתן לקבל בעסקה הזאת. בהצלחה רבה,